Pindakaas met Sambal of een broodje kaas met Chocopasta! Ja. wij Nederlanders maken er in de ogen van onze buurlanden maar een ‘zooitje’ van. Wij vinden dat je ongelooflijk kunt variëren aan de Hollandse ontbijttafel. Hollandse kaas, hagelslag, vlokken, jam, stroop, pindakaas. Soms kunnen we gewoon niet kiezen met zoveel variatie. Maar daar hebben wij Nederlanders wat op gevonden: je belegt je brood gewoon met meerdere soorten Hollands beleg tegelijk! Lees hier wat de meest favoriete vreemde typisch Hollandse broodbeleg combinaties zijn.
Stroop met kaas
Je zou zeggen dat zoet en hartig niet samen gaan, maar niets is minder waar. De combinatie van romige kaas en zoetzure appelstroop smaakt namelijk bijna goddelijk! Besmeer je boterham met een flinke hoeveelheid stroop en dek deze af met enkele plakjes Hollandse kaas. Probeer één hap en je bent verkocht! Mocht je geen Hollandse kaas in huis hebben dan kun je ook smeerkaas nemen, sommige Hollanders zweren zelfs bij deze variant.
Pindakaas met sambal
Een boterham met pindakaas is heeeeerlijk, maar als je van een pittige ‘kick’ houdt moet je zeker eens een boterham met pindakaas en sambal proberen. Besmeer je boterham met pindakaas en smeer er vervolgens een mespuntje sambal doorheen.
Smeerworst met hagelslag
Dat hartig en zoet perfect te combineren zijn bewijst ook wel deze vreemde belegcombinatie van smeerworst en hagelslag. Smeer een royale hoeveelheid smeerworst op je boterham, besprenkel er vervolgens hagelslag overheen en je hartige taartje met chocolade is klaar!
Chocopasta met kaas
Kaas en chocolade zijn als twee handen op één buik! Neem zelf de proef op de som en besmeer je boterham rijkelijk met chocopasta. Doe vervolgens wat plakjes Hollandse kaas op je boterham en je hebt je eigen Hollandse versie van de Chocolate Cheesecake.
Pindakaas met kaas
Uiteraard is ook hartig met hartig prima te combineren. Een bekende hartige combinatie is ham en kaas, maar als je vegetariër bent of gewoon eens wat anders op je brood wil moet je zeker eens een boterham met pindakaas en kaas proberen. Besmeer je boterham met pindakaas en leg er vervolgens enkele plakjes Hollandse kaas bovenop. Wil je jouw boterham helemaal spannend maken, smeer er dan ook nog een klein beetje sambal op.
Pindakaas, chocopasta en bosbessenjam
Als je écht niet kan kiezen dan neem je ze toch gewoon allemaal?! Besmeer je boterham met pindakaas, smeer er vervolgens een klodder chocoladepasta doorheen en smeer er tenslotte een dun laagje bosbessenjam bovenop… hét ultieme “verwen-gebakje” voor bij het ontbijt!
Oude kaas met gember
Tegenwoordig is gember onze beste vriend. Het houdt ons immuunsysteem op peil, boost onze energie en prikkelt op een gekke manier onze kelen. Gember heeft pit en daarom zijn we er recent zo enorm van gaan houden. Je creëert een smaakbom wanneer je deze jonge wortelknollen, want dat zijn het, combineert met plakjes oude kaas. De zoute smaak van de oude kaas is wat nodig is voor deze gekke boterham. Maak het af met wat rucola en je nieuwe favoriete broodje ziet voor het eerst het daglicht.